Bursdag på Stjerne

Bursdag på Stjerne

På Planetringen barnehage har vi ikke pappkroner til bursdagene. Vi har fått sydd fem ulike kroner som står utstilt i et monter i gangen, som de kan velge å bruke den dagen. 

Når et barn fyller år har vi fokus på aktiviteten. Den som fyller år får bestemme tema får dagen, noe barnet liker å leke eller er glad i .Sammen med barnet planlegger den voksne for aktiviteten den dagen.

Hvordan gjør vi det når ettåringen skal feire sin aller første bursdag? Hvordan klarer de å ta valg for hva de ønsker når de ikke kommuniserer verbalt?

Ved vår aller første bursdagsfeiring på Stjerne fikk bursdagsbarnet bli med i gangen og se på kronene. Barnet strakk ut armen mot en krone og vi valgte å gi ham den kronen han viste interesse for. Det var en glitrende krone med bjeller på.  

Ettåringen er i fokus på bursdagen sin, og i samlingen synger vi bursdagssang, sender opp "rakett" og lar bursdagsbarnet få velge sanger vi skal synge ved å velge konkretene (dyrene) vi skal synge om fra posen de ligger i. 

 

 

GIQX3289[1].jpeg
Meny uke 41

Meny uke 41

Stokken

Stokken