Naturens inspirasjon

Naturens inspirasjon

Når vi velger turplass tenker vi på om vi trenger ly for været eller om vi skal oppleve været. Turplassen har stor betydning for hvordan det pedagogiske innholdet blir.  I dag bestemte vi oss for å gå til Betania-skogen for å søke ly for vinden. 

Naturlig nok har den nye plassen annen vegitasjon og barna møter den på en annen måte. Vi observerer at barna utforsker skogen gjennom å ta i bruk leik, kropp, bevegelse og sanser. De undersøker blant annet vekt, ballanse, konsistens og fart. 

FullSizeRender.jpg
IMG_2264.JPG
IMG_2259.JPG
IMG_2271.JPG
IMG_3420.JPG
IMG_2260.JPG
IMG_3412.JPG
image.jpg

"Barn har en funksjonell tilnærming til omgivelsene og tolker landskapet på som de funksjonene som finnes der. Intuitivt tar barna landskapet i bruk til fysisk utfordring og lek. Barn oppsøker, oppdager og utforsker miljøet og ser umiddelbart muligheter til lek og aktiviteter i landskapet".

Ingunn Fjørtoft . 

Meny uke 43

Meny uke 43

Veien videre

Veien videre