Spikking

Spikking

I løpet av dagen opplever vi at barna trenger nye impulser og opplevelser, vi kan gi dette gjennom en aktivitet og legge tilrette materialet. Vi tror når barna søker mot den aktiviteten vi tilbyr, berikes livet der og da og skaper progresjon.

Spikkekniver er et verktøy vi har blitt kjent med i høst og vi samtaler med barna:

Hvordan holder vi kniven?  

Hvordan sitter vi når vi spikker? 

Hvordan spikker vi? 

Kan vi gå rundt med kniven uten slire? 

I aktiviteten observerer vi: 

konsentrasjon, varsomhet, respekt, teknikk, struktur, utfordringer m.m. 

Vi ønsker å videreutvikle aktiviteten til en prosess med å lage kullstifter. 

Mange har erfaring med å tegne med kullstifter men hvordan blir de til? 

IMG_3467.JPG

Finn små bjørkepinner omtrent på tykkelse med en blyant eller en finger. Spikk av barken og kutt pinnene i lengder som er litt kortere enn en hermetikkboks de så skal legges i. Legg pinnene så tett som mulig i boksen. Sett boksen inn i et bål, gjør plass til boksen i midten og rak godt med glør omkring den.La boksen med pinnene stå i bålet i omtrent 45 minutter. Når kullstiftene er avkjølt kan dere ta dem ut av boksen og tegne med dem! For å fiksere tegningene som lages med kullstifter kan dere spraye dem med vanlig hårspray. 

Natursekken.no 

IMG_3491.JPG
IMG_3510.JPG
IMG_3509.JPG
IMG_3506.JPG
IMG_3519.JPG
IMG_3472.JPG
Ulik kompetanse

Ulik kompetanse

Hverdagsmagi

Hverdagsmagi