Lys og skygger

Lys og skygger

Barna på Sol har over lengre tid latt seg fascinere av skygger de ser inne på de forskjellige rommene. Skyggene oppleves som spøkelser i forskjellige former, edderkopper, stillestående og i bevegelse. Vi monterte en discolyspære i en taklampe på «gullrommet.» Den skaper lys i forskjellige farger som roterer rundt inne i rommet. Noe av det første barna sa var: «Se,  lysspøkelser!»  Lyset fra en lampe i et annet rom kaster store skygger mot veggene - «stjerne-spøkelser», sier barna.  Frokosten blir litt «utfordrende» om dagen med så mange «edderkopper» rundt seg.               

Denne fascinasjonen, spenningen og gleden med lys og skygger, er noe barna selv har oppdaget, først med å legge merke til sine egne og så andres skygger. Vi ser dette som et spor barna er veldig opptatt av og som vi ønsker å følge videre. Gjennom å følge barna i deres oppdagelser, blir vi voksne oppmerksomme på barnas entusiasme, nye oppdagelser og vi kan selv gjøre barna oppmerksomme på det vi ser. Vi kan og legge til rette for nye oppdagelser. 

IMG_5939.JPG

 

IMG_6052.JPG
IMG_6102.JPG
IMG_6106.JPG

Hvordan kan vi som voksne gjøre øynene våre, ørene våre og nesene våre oppmerksomme på lys og skygger?

Foreløpig er det barnas nysgjerrighet og fascinasjon innen lys og skygge som får styre, men vi vil videre. Hva vi ønsker av læring og videre vei må vi reflektere sammen om.

Vi ønsker å observere og søke sammen med barna. Vi ønsker at barn og voksne skal møtes i et utforskende arbeid omkring lys og skygge, som vi alle vet lite om.  

Lys

Lys

Reven og nissen - adventsstund

Reven og nissen - adventsstund