Adventstid og felles opplevelser

Adventstid og felles opplevelser

Vi må ikke glemme magiens kraft i planleggingen av hva vi ville tilby månegruppen i denne adventstiden. I mørke desember kan vi tilby lys og farger, sanger og fortellinger, ødsle barnas lek med impulser og teknikker fra dramatiseringens og improvisasjonens verden, og tilføre detaljer som kan skape undring. Gjennom samlingsstunden kan barna tilegne seg felles erfaringer og opplevelser der glede, humor, spenning, estetikk, sansning og kommunikasjon kan fungere som bærende elementer i en felles plattform der barna kan spinne videre på dette i lek og samspill. Desember er for oss en tid for undring og refleksjon over fellesskapets verdi, med et ekstra blikk og fokus på sosial kompetanse og likeverd. 

I dag, første desember, dukket plutselig den lure nissen opp. Nissen ble litt skremt da han oppdaget oss og slapp en koffert på gulvet i det den hastet ut av rommet. Og borte var og ble nissen. Mon tro om den dukker opp senere i desember. Men, kofferten.. Var den til oss? Skulle vi se hva som var inne i den? 

FullSizeRender.jpg

Vi bestemte oss for at kofferten var til oss og at vi måtte se hva som gjemte seg under lokket. Utseende på kofferten tilsa at den måtte være gammel, den var slitt i kantene, det var rustflekker på metallet og låsen knirket når vi skulle ta den opp. Månegruppa ble helt stille, man kunne kjenne spenningen stige i rommet. 

IMG_9119.JPG

I kofferten kom det til syne en liten boks, av glitrende gull. Inne i den lille boksen lå en liten lapp, med et navn på. Men, det var jo navnet til en av oss. Hva kan det bety? Kanskje nissen ville at vedkommende skulle hjelpe til i dag? 

IMG_9118.JPG

Ja, det var nok slik, bestemte vi oss for. I dag fikk vi en hjelper, som kunne vise oss hva som lå i kofferten. 

FullSizeRender.jpg

Et lys, med tall og sølvdekor hadde gjemt seg oppi kofferten. Lyset tente vi, og nå kunne vi telle ned til dagene igjen til julaften.  

IMG_9127.JPG

I kofferten lå det også flere mus og en nisse som ble til et spennende dukketeater.  

image.jpg

Nå er det bare å vente i spenning på hva den mystiske kofferten har å tilby neste dag. 

Meny uke 49

Meny uke 49

Ettåringens forventninger til julen

Ettåringens forventninger til julen