Julekalender 2017

Julekalender 2017

Førskolebarna er nå godt i gang med å presentere sin luke i adventskalenderen, til de andre på gruppa.

Mange har hatt nedtelling til sin luke, er opptatt av hvem som har neste dag og minner på hverandre. 

IMAGE.JPG

Det er ulikt hva førskolebarna vil dele med sine venner på sin luke. «Pepperkakegutten», «Bjørnen som ble stubb-rumpet» og «Julestemning» har blitt dramatisitert, julesanger er blitt sunget, vi har hørt på musikk fra YouTube, vi har hørt på «Rødhette og ulven» på lydbok, lest « Nissen kommer»,  «Bukkene bruse på badeland»  og «Tornerose», hatt  smaks-lek, gang rundt juletreet og vi har gått i luciatog.

Barna griper oppgaven ulikt, noen har planlagt en samlingsstund, noen vil leke en fysisk lek ute, noen velger en kort adventstund, andre vil bruke lengre tid, noen vil bestemme, noen lytter til flertallet, noen inviterer vennene  sine med og andre vil gjøre det alene. Valgene gjenspeiler utviklingen, utrykksmåtene og erfaringene hos hver enkelt barn. 

På lik linje med barna trekker også vi voksne ei luke i kalenderen. Vi kunne ha vært formidlere på alle lukene men vi vet at 5-åringen er sulten på å medvirke, om vi slipper dem til.  

Når barna deler sine tanker og medvirker i adventskalenderen  blir det stor variasjon, ingen dag blir lik og alle bidrar. 

FullSizeRender.jpg

Vi oppsummerer adventskalenderen slik:

Progresjon, fellesskap, medvirkning, motivere  inspirere, sosial kompetanse, respektere, empati, likeverdig,  samarbeid, selvkontroll, ansvarliggjøre, tilpassing, humor, glede, spenning, læring og anstrengelse. 

IMAGE.JPG

Pepperkakegutten

IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg

Forestilling julestemning 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Nissen kommer

IMAGE.JPG

Skinnvotten

IMAGE.JPG

Planlegging av Lucia tog som lek

IMAGE.JPG

Høytlesning Snehvit 

IMG_2168.JPG

Kinolek

Naturrommet

Naturrommet

Å gjøre inkluderende fellesskap

Å gjøre inkluderende fellesskap