Innendørs snølek

Innendørs snølek

Tirsdag ettermiddag våknet barna på Stjerne til noe merkelig som sto midt på gulvet. Det hadde kommet inn en stor balje med snø mens de sov. Oppi baljen lå det også kopper og skåler i forskjellige farger, som en kontrast til det hvite.

IMG_8807.JPG

Barna strømmet til baljen etter hvert som de sto opp, og det ble en felles møteplass hvor de undret seg over hva som sto der. Mange av barna var litt skeptisk i starten, men det virket som om nysgjerrigheten tok overhånd, for plutselig var de i gang med å utforske snøen. 

IMG_8793.JPG

Dette var en spontan handling vi kom på under sovestunden, og det ble derfor en overraskelse for barna og for de voksne som ikke var der da snøen kom inn. Det som var spesielt med denne aktiviteten var at barna satt så lenge som de gjorde. Vi hadde denne aktiviteten i en time, og nesten alle barna var deltakende under hele seansen. 

"Personalet skal legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring." (Rammeplan for barnehagen, 2017, s. 53).

Lucia

Lucia

Kofferten er fylt med..

Kofferten er fylt med..