Advent

Advent

(Originalt postet 01.12.16)

Nå i adventstiden kan vi få spørsmål fra foreldrene om det skjer noe spesielt i dag. Vi vil ha fokus på  øyeblikkene i hverdagen og ikke når vi baker pepperkaker, nissefesten, jule-tre-tenning eller lucia-feiring.
Når vi tilrettelegger ser vi at det skjer magi hver dag og øyeblikkene varer ulikt i tid. Når disse stundene oppstår vet vi ikke, de er sammensatt av feks. samspillet barna imellom og/eller møte med ulikt material. I denne sammenheng føler vi at vi er komplementær, i hjemmet får barna andre opplevelser som museums-besøk, jule-forestilling, kino, juletre-fest m.m.
Det er bevisst at vi dokumenterer det vi har gjort i etterkant istedenfor å lage et program for adventstiden i forkant. Barna har et rikt utvalg av materialer,prosjekter og aktiviteter å velge i og dette er barns medvirkning for oss.

Vi mener at rommet og materialets innhold har stor betydning for godt samspill, gode læringsarenaer og ulike muligheter.

Rommene skal være i endring å stå i samsvar med årstid.

 

Medkonstruktør

Nordpolnissene og nordpolreinsdyrene

Nordpolnissene og nordpolreinsdyrene