Balanse

På tur i dag hadde naturen dekket på is til oss.
Vi møter isen ulikt:

Noen kjenner på at føttene sklir av seg selv, noen går sakte, noen går fort, noen sklir, noen kryper,  noen hopper, noen ramler, noen sklir på fire bein, noen later som de går på skøyter.

Vi tenker at en slik møteplass utfordrer balansen og vante bevegelser, vi får kjenne på og erfare ulike underlag,det gir spenning, glede, frykt, bevissthet rundt egen kropp,reaksjonsevnen utfordres,isen gir nye utfordringer og stimulerer koordinasjons-evnen.

"Barn opparbeider motorisk og kognitiv evne til å vurdere egne grenser, via ablegøyer ispedd risiko.Det de tester ut i akebakken, ved å klatre i trær og på sykkelsetet bygger mot og selvtillit.  Sandseter er klar på at risikofylt lek er direkte ulykkesforebyggende".

- Sandsæter

Barns forskning rundt språket

Barns uttrykk i leken

Barns uttrykk i leken