Samspillet i naturen, en kilde til estetiske opplevelser og felles undring.

Samspillet i naturen, en kilde til estetiske opplevelser og felles undring.

(originalt postet 21.06.17)

Naturen er en inspirerende kilde til estetiske opplevelser. Å tilby opplevelser, ved bruk av klassisk musikk og video av sommerfugler og humler i samspill på fargerike blomster, vil barna oppleve det rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver (2012) påpeker, der skjønnhetsopplevelser og kjærlighet til naturen og forståelse av samspillet mellom menneske og natur er av betydning for en bærekraftig utvikling. De yngste barna i barnehagen lar seg beta og er nysgjerrige på det minste livet vi finner ute. Her forsker vi sammen, gjerne med eldre barn, og ut på turer oppdager vi blomster og insekter. 

Hva tilbyr vi av opplevelser og hvordan legger vi til rette for erfaringer for de yngste barna i barnehagen,  er spørsmål vi stiller oss og reflekterer over blant personalet.

 

Barna skaper sin rolleleik gjennom materialet

Barna skaper sin rolleleik gjennom materialet

Praktisk matematikk

Praktisk matematikk