Abakus-en matematisk møteplass.

Abakus-en matematisk møteplass.

Tidlig i høst lagde vi en stor vev i åpningen på gapahuken. Interessen var stor til å begynne med men etter hvert var det ingen av barna som vevde. Vi prøvde å motivere  men ingen var opptatt av den. 

Vi reflekterte over om vi skulle veve med naturmaterialer som mose, kongler o.l. Vi spurte oss om vi hadde materialer på barnehagen som kunne bruke på veven. 

Det er unaturlig  at vi voksne skal gjøre den ferdig, vår oppgave blir å finne nye tanker. Kanskje var det bare vi voksne som var opptatt av at den skulle veves helt opp? 

Tilslutt kom vi på at vi ville lage en kuleramme med plastballene vi hadde liggende på lageret.  

På Ugletårnet har vi lagt til rette for flere møteplasser for tegning og skriving. Vi håper at kuleramma kan bli en møteplass som inspirerer skolestarterne til matematiske aktiviteter. 

IMG_5620.JPG
image.jpg

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17

IMG_3111.JPG
IMG_3112.JPG

"En abakus, eller kuleramme, er et gammelt regnehjelpemiddel som består av en plate eller en ramme med staver eller tråder der kuler kan skyves frem og tilbake. Den er kjent særlig fra Antikken og fra mange utomeuropeiske kulturer. Kulerammer av diverse modeller brukes fortsatt iblant i for eksempel Japan og Kina".

Wikipedia

Rommets magi

Rommets magi

Hund eller voff voff? Mormor eller bobbo? Høyre og venstre eller hit og dit?

Hund eller voff voff? Mormor eller bobbo? Høyre og venstre eller hit og dit?