Sanse med nesen

Sanse med nesen

Tema for karneval er MENNESKE. I forbindelse med dette temaet ser vi på episoder av "Den magiske kroppen" på NRK Super. I dag handlet det om nesen .

IMG_5161.JPG

Etter å ha sett episoden la vi forskjellig krydder på små fat og spurte barna om de hadde lyst å lukte. Det var spennende å prøve og gjette hva det luktet. De kjente igjen både vaniljesukker, tacokrydder og kanel. Vi snakket om hva som skjer når vi kjenner igjen lukta og henviste til det vi lærte i episoden om nesen. Der fortalte de om neseavdelingen som sender lukta til hjernekontoret, som igjen identifiserer og sender beskjed tilbake om hva det er vi har luktet.

FullSizeRender.jpg
IMG_5160.JPG

Saften av lime ble en utfordring, men etter å ha tenkt litt var det en som sa; Sitron. Han fikk bekreftelse på at det var godt gjettet og nesten riktig. Så fikk de se en lime, og lime var en kjent frukt for noen mens ny erfaring for andre.

Da vi startet aktiviteten var det noen som ikke ville lukte. Vi spurte hva det var som gjorde at noen valgte å ikke lukte. Vi fikk ikke svar, men etter å ha stilt spørsmålet ,luktet alle sammen på det de hadde foran seg. 

Var det riktig å stille det spørsmålet høyt? Hva var det som gjorde at alle luktet etterpå? Følte de seg presset, eller fikk de det puffet de trengte for å delta i aktiviteten. Gjør det noe at noen ikke deltar?  

Får de mere ut av det de ser når vi gjør noe etterpå? Skapes det en større interesse og forståelse?

"Det man hører glemmer man.  Det man ser, husker man. Det man gjør , forstår man. " Loris Malaguzzi

Å jobbe mot karneval med ettåringen

Gruppemøte

Gruppemøte