Ulike effekter og lek med skygger

Ulike effekter og lek med skygger

Etter inspirasjon fra et Instagram bilde fra reggioemilaoslo så vi muligheten til å skape skygger på en annen måte. Vi valgte en film av nordlyset som bakgrunn og med tilhørende meditasjons musikk. Først ble barna opptatt av filmen, men etterhvert var det skyggene de selv skapte som kom i fokus. Vi skapte effekter ved bruk av blondestoff, noe vi gjorde for å trekke en tråd til spøkelses skygger og andre skyggeeffekter som barna er så opptatt av.  

Aktiviteten varte over to timer. Den begynte med bare noen barn, men flere kom til etterhvert.  Vi opplevde at barna var nysgjerrige på hvordan skyggene forandret seg når de beveget seg nære lyset og gikk lengre ifra det. De så hvordan skyggen deres ble mindre når de beveget seg bort fra lyset.

Kombinasjonen av den rolige musikken og de rolige skiftene i nordlyset skapte en spesiell stemning i rommet uten å ta hele oppmerksomheten. Kan det være grunnen til at barna var så lenge i samme aktivitet? Kan det også være det at bakgrunnen ikke ble statisk ved kun å være bare hvit? Vi voksne var ivrige støttespillere i aktiviteten. Benevnte ting som skjedde med skyggene. Tilførte kjente ting som kastet skygge på veggen. Alle kjente igjen skyggen til trollet. Hva skjedde med fuglen som fløy mot lyset?

Vi opplevde at ulike effekter som lys, lyd og rekvisitter bidro til å opprettholde toåringenes interesse for aktiviteten over lengre tid. Dette i tillegg til de voksnes tilstedeværelse og engasjement i aktiviteten. 

FullSizeRender.jpg
IMG_E6400.JPG
Eksperiment med maisenna, vann og konditorfarge

Eksperiment med maisenna, vann og konditorfarge

Virus og bakterier

Virus og bakterier