Underlag

Underlag

Akebakken på Ugletårnet er dekket av is og barna opparbeider seg kompetanse på dette underlaget ved å bruke kroppen forskjellig og ulikt akeutstyr. På tur i dag, stoppet vi opp ved et lite sandtak i nærområdet. Snø og vind hadde laget en snøfonn over sandtaket. Det fanget barnas interesse og de ville stoppe der. 

 

Noen kjenner på at skaresnø holder kroppen oppå og går forsiktig, noen sklir på rompa, noen kryper,  noen hopper, noen kjenner på myksnø m.m. 

Vi tenker at ulike akebakker gir variasjon, utfordrer nye bevegelser og vante bevegelser, vi får kjenne på og erfare ulike underlag,det gir spenning, glede, frykt, bevissthet rundt egen kropp,reaksjonsevnen utfordres,forandring gir nye utfordringer og stimulerer koordinasjons-evnen.

Barna svarer på omgivelsenes invitasjon, de opplever å vurdere og mestre risikofylt lek og de får erfaring med fall og slag ulike plasser på kroppen. Vi ser at førskolebarna tilegner seg nye erfaringer for hver runde i akebakken, både for seg selv, andre og underlaget. 

"Barn opparbeider motorisk og kognitiv evne til å vurdere egne grenser, via ablegøyer ispedd risiko.Det de tester ut i akebakken, ved å klatre i trær og på sykkelsetet bygger mot og selvtillit.  Sandseter er klar på at risikofylt lek er direkte ulykkesforebyggende".

- Sandsæter

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
Vi fanger lyset

Vi fanger lyset

Vi maler en hånd

Vi maler en hånd