Barns eget tempo

Barns eget tempo

Livet haster ofte av gårde for oss alle på morgenen. Når vi i barnehagen starter dagen ute rundt bålet eller andre møteplasser i uterommet, kan vi se mennesker gå / løpe til bussen, hunder luftes, mennesker sykler og går forbi, biler kommer til barnehagen for så å dra igjen dra.

Vi kan vel alle kjenne stresset før vi går ut døra hjemme, men på barnehagen ønsker vi at det skal avta. 

Tempoet om morgenen ute i barnehagen er ofte roligere enn senere på dagen.  «å bare være» høre det knitring fra bålet, betrakte månen, se kråka passere, samtale om livet, samle vann, vinke med en venn, starte et prosjekt i sandkassen mm.

Må barnet « settes i gang» med en lek eller aktivitet før foreldrene drar?

Vi erfarer at barnet selv må få kjenne på når de er klar, sin egen indre motivasjon for å starte dagen med «å bare være», lek eller aktivitet. I barnehagen trenger vi ikke stresse oss videre, vi har tid som redskap for en god barnehagestart. 

Morgenstunden gir ofte andre mønster i møter mellom barn og barn, barn og voksen, kanskje på grunn av et annet tempo? 

 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
Matematikk gjennom hverdagsaktiviteter.

Matematikk gjennom hverdagsaktiviteter.

Naturen er som et atelier

Naturen er som et atelier