Sanser

Vi smaker, og lukter.

Til frokost har vi serververt pæredrikk med honning og ingefær, vi har satt frem nellikspiker, kanel og klementin. På naturrommet har de møtt kanelstenger og stjerneanis.

Vi ser at barna har ulik tilnærming til smakene. Noen smaker på det meste, mens andre er mer avholdende. Noen trenger tid før de både å lukter og smaker. Når de står flere sammen kan det være lettere å smake enn når de er alene. De assosierer luktene med sine erfaringer - kanel med grøt, kake og kjeks. Om kanel: «det smake varmt». Når de tar mye, smaker det sterkere enn om de tar lite. Noen har appelsin med nellikspiker hjemme.

Hva smaker det? 

Hva lukter det? 

Hvordan kjennes det? 

 

IMG_9704.JPG
IMG_9703.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_9728.JPG
IMG_9731.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

 «Gjennom smaks- og sanselek kan du som jobber i barnehage bidra til at barna bruker og bli kjent med sine egne sanser – og bygger selvfølelse og kunnskap om seg selv. Du kan gi dem mulighet til å utforske og bli kjent med nye matvarer. Ved å undre og reflektere sammen, kan barna øve seg på å sette ord på sine egne smaks- og sanseerfaringer» (Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet)

Æ må gå i vannet!

Æ må gå i vannet!

Ut på glattisen med ettåringen

Ut på glattisen med ettåringen