Barn tegner livet

Barn tegner livet

I Ugletårnet tegnes det hver dag, en blanding mellom egeninisert tegning og noen ganger gies oppgaver. Tegning er kommunikasjon og en del av barnets måte og utrykke seg på. Hvordan de ser, hvordan de føler og hvordan de tenker, formidles. Noen motiveres av farger, form eller tegneteknikk. Når vi observerer enkelte barns tegninger, kan vi se at det tegnes familie , sommerfugler, hus, figurer mm. i perioder og i bolker. 

Barn lærer seg å lærer når de tegner, akkurat som at de lærer seg å klatre når de klatrer. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
IMG_4032.JPG

 «Et barn har hundre språk»

…og tegning er ett av disse språkene.

«Vi tegner for selv å se i vid forstand (som for eksempel å utforske, oppdage, studere, erfare, bekrefte, fortelle, fabulere, identifisere, registrere, dokumentere, tenke, skape og å uttrykke). Og vi tegner for at tegningen skal sees; som en del av en kommunikasjon med andre i et sosialt fellesskap.»  

"Klare sjøl"

"Klare sjøl"

Collage

Collage