SØVN

SØVN

 

Alle ettåringer på Stjerne sover på dagtid. Ingen er like og alle har individuelle behov og søvnrytmer. Vi har et nært samarbeid med hjemmet for å få til det beste for barnet, og hvor mye søvn barna trenger kan endres fra dag til dag ut i fra dagsform og nattesøvn.

Søvnrytmer man har hjemme kan være annerledes enn i barnehagen. I oppstarten er barnehagen en ny plass med mange, og nye lyder og inntrykk.  Det kan være vanskelig for barnet å falle til ro i starten, men vi ser at de fort venner seg til og roer seg. Å være gode rollemodeller for barna med f.eks. gode rutiner, trygghet og forutsigbarhet er i en slik prosess viktig for å skape trygghet og ro. 

Forskning viser at søvn er viktig i forhold til utvikling. Mye skjer rundt ett- og toåringen og det lagres mye inntrykk og informasjon som de trenger å bearbeide. At barn sover betyr ikke at de er "koblet av". Selv om kroppen hviler er det full aktivitet i hjernen. Da bearbeider den alle inntrykk den har fått i løpet av dagen og lagrer det som er viktig for dem på langtidsminnet, mens resten blir forkastet. Slik kan barna våkne opp etter en dupp og være klare for videre lek og læring med ny energi. Søvn er helt nødvendig for at vi skal kunne lære nye ting og tenke effektiv (Finstad, 2016).

FullSizeRender.jpg
Ski

Ski

Kostymer

Kostymer