En tegneoppgave

En tegneoppgave

På Kometgruppa setter vi av mye tid til den frie leken og frivillig deltakelse i aktiviteter. Av og til gir vi alle en oppgave. I dag var oppgaven å tegne kylling.

IMG_5865.JPG

Det er alltid noen som sier at de ikke har lyst eller at de ikke får til. Voksenrollen blir da et viktig virkemiddel i prosessen. Hvordan støtte? Hvordan veilede? Hvordan få med de som ikke vil? Skal vi få med alle? 

IMG_5867.JPG

Alle tegnet minst en kylling i dag. Et av barna, som i utgangspunktet var negativ til oppgaven og sa «æ får itj de te», tegnet to kyllinger. Et annet barn som ikke hadde lyst til å tegne sa; « æ tægne flere for æ får det te»

Vi ser at det er viktig at alle deltar i tegneaktiviteter av og til. Vi ser at med tilstedeværende voksne som er observante og støttende, får alle en mulighet til å oppleve mestringsfølelse med bruk av blyant.

Vi tenker at det er viktig at alle av og til blir utfordret til å gjøre ting de egentlig ikke vil. Kanskje finner de glede i å oppdage noe nytt? Kanskje opplever de mestringsfølelse? Kanskje får de lyst til å ta fatt på lignende oppgaver på eget initiativ? Kanskje føler de at det er uinteressant og oppleves bare negativt? Kanskje er det gjennom å sitte sammen og bli inspirert av hverandre at vi finner glede i å tegne.

Det er ikke alle som liker og tegne og det er heller verken hensikten eller målet med å gi en sånn type oppgave. Men det er viktig at alle får muligheten til å uttrykke seg gjennom blyanten, og det er viktig at vi lærer oss å håndtere blyanten. 

IMG_5869.JPG
IMG_5870.JPG
Påskeaktivitet

Påskeaktivitet

Tur

Tur