Lava

Lava

På en av våre virtuelle "jordomseilinger" gjennom Google Earth før påske, ender vi opp på Hawaii. Vi finner en av øygruppens mange vulkaner, og ser at barna blir veldig interessert i vulkaner og lava. 

For å følge sporene barna er interessert i , tar vi ett dypdykk inn i YouTube og finner klipp av vulkanutbrudd og rennende lava. Vi finner en animert Kortfilm fra filmen Fantasia, satt til klassisk musikk som tar for seg ett vulkanutbrudd. Det er både morsomt, spennende og litt skummelt

Vi vil legge til rette for en formgivingsaktivitet og finner ut sammen med barna at vi kan lage lava-kollasjer med farget papp og silkepapir. "Hva slags farger trenger vi?" Spør en av de voksne. "Rødt treng vi om vi skal lage lava!" Sier en av barna. "Oransje, og gul også!" 

IMG_0258.JPG

vi deler barnegruppen i to, og ser at det ett passende antall til å sitte rundt bordet. Noen velger seg ett spesielt bilde å se etter, mens andre velger å ta det litt på frihånd. 

Praten går fritt rundt bordet

"lavaen her er skikkelig varm!" 

"æ treng litt svart, fordi lavaen blir svart når den blir til stein" 

"folkan brenn opp om dæm dætt i lavaen" 

IMG_0254.JPG
FullSizeRender.jpg

 "lavaen smelte alle trærne og blomstern"

IMG_0262.JPG

Når vi er ferdig, henger vi opp alle lava kollasjene på dokumentasjonsveggen vår. Barna er borte flere ganger å ser på veggen i løpet av dagen, og det er noe av det første de vil vise fram når de blir hentet om ettermiddagen. 

IMG_0308.JPG
Kollektiv kompetanse

Kollektiv kompetanse

Parfyme

Parfyme