Barnas spor

Barnas spor

Siden før påske har vi på Månegruppa jobbet med jorda som tema. Vi startet med en jordomseiling på Google Maps. Siden fulgte vi barnas interesse for vulkaner og vulkanutbrudd. I ukene etter påske har snøen smeltet utenfor, og vi har sett på vårtegn i naturen. Vi har også plantet frø inne, og sett på hvordan planter vokser. Vi fant ett segment fra animasjonsfilmen Fantasia 2000, som omhandler ett vulkanutbrudd, men vi så fort at mens mange ble fascinert av vulkanen og lavaen, ble mye av oppmerksomheten heller lagt til "vårjenta" en personifisering av våren, som er filmens hovedperson. 

Både gutter og jenter ble inspirert til å ta med kortfilmen inn i leken. Selv om vi fant tak i filmen med hovedtanken om at barna skulle bli nysgjerrige på lava, så vi at interessen for vårjenta ble større, og at vi da heller fokuserte mer på vår, spiring og nytt liv.

IMG_0458.JPG

Under ligger link til kortfilmen "The Firebird Suite"

Høyt i et tre!

Høyt i et tre!

Hva spiser marken?

Hva spiser marken?