Hvor kommer rosinen fra?

Det var mandag og frokost på Sol. To barn satt ved bordet og spiste. Den ene tok opp en drue, den andre en rosin. 

"Oi, du har me rosin, og æ har me drue!"

"Rosin e godar enn drue."

Jeg spurte barna om de visste hva en rosin er for noe. Barna filosoferte litt og kom med forskjellige forslag. Da de ikke kom på mer sa jeg at rosinen er det samme som en drue. Dette ble møtt med sterke protester og latter. Dette måtte vi selvsagt finne ut av, så vi gikk på YouTube og fant videoer av druer som blir til rosiner. Barna lå over bordet og gispet mens de så druen tørke inn. Etter å ha sett videoen noen ganger snakket vi om hva vi hadde sett. Mens vi snakket kom flere og flere barn til frokostbordet. Samtaleemnet ble endret. Øyeblikket var over, men barna tok med seg hva de lærte til frokosten på onsdag og torsdag. Da var det noen andre som hadde med seg druer og de fortalte om hvordan druen blir til en rosin.

Se video her!

Klart språk

Klart språk

Lek og læring

Lek og læring