Ett rom i uterommet

Ett rom i uterommet

IMG_1021.JPG

Ofte tenker man kanskje at for å kunne skape ett rom i uterommet må man henge opp ting og avgrense lekeområder. Av og til kan noe så enkelt som å ta ut et par tepper være med på å skape akkurat dette. 

Disse teppene er med på skape ett område hvor barna kan ta en pust i bakken, og hvor samhandling og den gode samtalen er i fokus. Dette er med på å bygge gode relasjoner mellom barna. Det gir også mulighet for en god lek på tvers av aldersgruppene.

Vi ser at det er mye bevegelse, og mye som skjer i utetiden. Da kan teppene være med på å skape en ny type lek i uteområdet. Det er vår rolle som voksne å tilføre dette materialet, og ta med teppene ut. Vi gjør barna oppmerksomme på tilbudet, noe som gir barna mulighet til å selv legge opp til samme aktivitet senere. Er dette noe vi voksne kan bli flinkere til, å tilføre til leken ute? Er det andre måter vi kan skape ett rom i uterommet på? 

IMG_1023.JPG
IMG_1029.JPG
«Sjå, æ har fanga regnbuen»

«Sjå, æ har fanga regnbuen»

Bakemaskin