Å se utenfor vanene

Å se utenfor vanene

FullSizeRender.jpg

Ulik bruk av malepenselen gir ulikt uttrykk på arket. 

For barna kan det være likeså naturlig å male med bakenden på penselen som med busten. Da ser vi at det dukker opp erfaringer som ikke ville ha oppstått om vi voksne hadde veiledet og på forhånd vist hvordan den «skal» brukes.

Vi voksne må være bevisst i forhold til det å ikke legge føringer og da begrensninger i barnas utforskning.  

"Å tie, lytte og iaktta og tømme hodet for forventninger og forestillinger er ikke lett - det er nok noe av det vanskeligste for voksne. Det krever øvelse og atter øvelse å kunne se forbi alle vanene, rutinene og ubevisste tanke- og handlingsmønstrene som vi tar med oss inn i den pedagogiske praksisen." (Alice Kjær - Barn og estetisk praksis, s.29)

IMG_8283.JPG
Empatisk inngang til vepsen

Empatisk inngang til vepsen

Omsorg

Omsorg