Konkret eller ukonkret materiale?

Konkret eller ukonkret materiale?

En av pedagogene ville teste om det var interessant for barna å bygge med sko og klosser. Hun bygde tårn med klosser og sko om hverandre. Et av barna syntes det var veldig morsomt å rive ned igjen tårnet, mens flere av de andre ropte «nei!» og ville ta ned skoene fra klossetårnet. 

FullSizeRender.jpg

Barna tok skoene og ville ha dem på føttene sine i stedet.

FullSizeRender.jpg

Vi tolker det som at barna sier ifra at dette blir helt feil for dem. Sko er sko. De vet godt hva sko er, og de skal være på føttene. 

Vi observerer at barna kan bruke klosser på fat og servere som mat ved hjelp av forestillingsevnen sin. Klosser kan også ha funksjon som telefon. Men da vi prøvde å servere sko på et fat « vil du smake på middagen?» kastet barna unna skoen og   kunne de smake. Er det pedagogene som har bestemt at sko skal være et ukonkret materiale som kan brukes til alt mulig? Hva syns ettåringene om det? De er helt tydelig på at de ikke liker det! 

 

Vi tenker at veien videre må være mer konkret og handle om å undersøke skoene og deres egenskaper og detaljer, ikke bruke dem til noe annet. 

IMAGE.JPG
Naturmiljøets betydning

Naturmiljøets betydning

Blomster

Blomster