17.mai prosjekt

17.mai prosjekt

Akkurat som med brann, startet det hele med en liten gnist.

Det er torsdag og de voksne spør «Camilla, kan ikke du ta med deg klarinetten i morgen? Vi har snakket så mye om 17. Mai, og det hadde vært gøy om du kunne spilt noen marsjer for oss» «eeeh... joda det kan jeg jo for så vidt gjøre».

Fredag morgen kommer og spenningen bygger seg opp, hva er det egentlig Camilla skal gjøre nå, og hva er det hun har i hånda? Hun forteller at instrumentet heter klarinett, og så begynner hun å spille.

Lyden av «Ja vi elsker» fyller rommet, og barna blir helt stille. Noen klarer ikke dy seg, og bare   klappe mens hun holder på, og kommenterer fiiiint . Andre barn oppslukes av en slags transe, men så er sangen ferdig. Hungeren for mer vekkes blant både barn og voksne, og man begynner å ane lunten av hvor stort dette prosjektet kan bli. 

IMG_4467.jpg

Samme dag, noen timer senere, barna har lagd egne flagg, og venter spent. De har blitt lovet å få gå i tog, og det har de jo nesten bare hørt om og sett på bilder. Camilla går først, og barna stråler etter.

IMG_4469.png
IMG_4450.JPG
IMG_4460.JPG

I de påfølgende dagene blir barna introdusert for mer og mer klarinettspill og marsjer, og forventningene stiger for hver dag som går før den store dagen.

Så er det torsdag, dagen før dagen, og forventningene kan nesten ikke bli større. Antall is, sukkerspinn, pølser og kake som skal spises er hardt debattert, og Camilla har  til og med med seg uniform denne dagen! 

Så kommer mandag, det har gått to dager siden 17.mai og alt er tilbake til normalen... nesten... plutselig løper det tre jenter rundt på uteområdet. «Æ har klaronett!» «Æ å!». Leken fortsetter lenge, og barna er aktive i den nye leken og med de nye opplevelsene de har fått.

IMG_4513.JPG
IMG_4521.jpg
Kroppslig lek

Kroppslig lek

Barns tenking

Barns tenking